Известие

Collapse
No announcement yet.

Как да се байпасне имобилайзер при загубен ключ за Алфа 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Как да се байпасне имобилайзер при загубен ключ за Алфа 156

Здравейте. Проблемът е следният:
    Първо да уточня, че се намирам в Кипър, което е и част от проблема.

Загубихме ключа за Алфата ни, резервен няма. Колата обикаля сервизи от една седмица насам, без успех.
    В първия сервиз я държаха 3 дни. Направиха ключ, отключиха я, влиза в стартера, но не пали. Накрая ни казаха, че не могат да програмират ключа и да ходим да си я приберем. Естествено се наложи да се прибира колата с платформа.

Сега в другия сервиз стои от 4 дни. Също не можели да програмират ключа. Обясниха ни, че липсвал някакъв файл за програмирането... нямам никаква представа за какво дрънкат. Не съм много сигурна, че и те имат представа, но това е друга тема. Казахме им да байпаснат тогава имобилайзера и въобще да се изключи - какво са правили, не знам, но явно и това не могат.

Звънях в представителството на Алфа Ромео в София. 450лв ключ с доставка до 10 дни + 140лв за карта с кодовете. До тук добре, но този ключ пак трябвало да се "обучава", а очевидно тук нямат никаква представа как да го направят... така че това отпада.

Днес звънях в София на мой приятел, който ми каза, че има два варианта:
    1. Да купим нов компютър, барабар с ключовете и ключалките и направо всичко да се смени. Нямало да излезе повече от 150лв. по неговите думи.
    2. Да се байпасне имобилайзера. Някакви гривни, които си комуникирали с ключа... та с лаптоп се бърникало нещо по компютъра, така че да се спре тая процедура.

С кола под наем сме вече бая време и се хвърлиха маса пари, без да има какъвто и да е резултат... реве ми се вече от олигофрени и некадърници.

Молбата ми е следната - ако е възможно, някой да ми напише стъпка по стъпка как да стане това байпасване, че да ходя да им "диктувам" на кретените в сервиза.

Ако не, то поне да ми кажете от къде да се купи нов компютър с клучовете и ключалките.

П.П. Ако ви трябва допълнителна информация: VIN или нещо друго - кажете.

Благодаря предварително.
    Last edited by dirtybich; d.m.y г., 19:14.

Питай SOS ключарите.Познавам някои от тях които оправят доста такива проблеми, Имаш ли ПИН кода на колата - 5 цифри на едно картонче

Comment

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
      Питай SOS ключарите.Познавам някои от тях които оправят доста такива проблеми, Имаш ли ПИН кода на колата - 5 цифри на едно картонче

Нямам го, това също е дълга и тягостна тема. А SOS не знам кои са. Не знам дали обърна внимание, но се намирам в Кипър и това ме ограничава доста.

Comment

При положение, че колата е в Гърция и не може да се попадне на точния човек, считам, че оптималното решение е купуване на компютър, имобилайзер и ключове от автоморга и смяната им. Тази смяна не изисква кой знае какви познания.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от dirtybich Покажи съобщение
          Нямам го, това също е дълга и тягостна тема. А SOS не знам кои са. Не знам дали обърна внимание, но се намирам в Кипър и това ме ограничава доста.
          В такъв случай се обръщаш към дилър на Алфа Ромео и си поръчваш ключ и код. Ще ти излезне по-евтино отколкото да се занимаваш с тамошните сервизи. Или си поръчваш от тук ключ, имобилайзер, комп и там някой ти ги монтира. Елементарно е. Ако искаш съдействие - на ЛС или вайбър

Comment

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
            В такъв случай се обръщаш към дилър на Алфа Ромео и си поръчваш ключ и код. Ще ти излезне по-евтино отколкото да се занимаваш с тамошните сервизи. Или си поръчваш от тук ключ, имобилайзер, комп и там някой ти ги монтира. Елементарно е. Ако искаш съдействие - на ЛС или вайбър
            B Кипър, не в Гърция. Разликата е огромна. Кипър е остров и се стига само по вода и въздух до него

В представителството тук, казаха, че ще проверят и ще се обадят. Та, чакам от умрял - писмо.

В представителството в София ми казаха следното: 450лв ключ, 140лв карта с кодове, доставка до 10 дни до Бг. Това също не ме устройва, защото ключът трябва да се програмира после, а очевидно тук нямат представа как да го направят.

Някой нещо за байпасването?
            Last edited by dirtybich; d.m.y г., 09:59.

Comment

450лв ключ, 140лв карта с кодове, доставка до 10 дни до Бг. Това също не ме устройва, защото ключът трябва да се програмира после, а очевидно тук нямат представа как да го направят.
              И съм в Кипър, не в Гърция. Разликата е огромна. Кипър е остров и се стига само по вода и въздух до него
              Някой нещо за байпасването?
              Щом се затрудняват в обучението на нов ключ мисля, че с байпасването ще се затруднят доста повече. Послушай колегата ecotronic и вземи компютър, имобилайзер и ключове от някоя блъсната кола и ги замени с твоите.

Comment

Относно байпасването биха могли да ти помогнат колегите от форума OEM или Ilko Ivanov. Както и някой от клубните сервизи - RubigCar, Extreme, Ventura....

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от zombiran Покажи съобщение
                  Щом се затрудняват в обучението на нов ключ мисля, че с байпасването ще се затруднят доста повече. Послушай колегата ecotronic и вземи компютър, имобилайзер и ключове от някоя блъсната кола и ги замени с твоите.
                  Аз затова помолих някой ако може да ми напише стъпка по стъпка как се прави, че да ходя да им "диктувам".

Ок, дайте тогава идея от къде да намеря компютър с ключовете и ключалките? Защото имам кой да ги донесе на 29-и до Кипър.

Comment

При положение, че механичният ключ вече го имаш, от този, който евентуално ще купиш в комплект с компютър и имобилайзер ще прехвърлите само транспондера за да не се пипа нищо по ключалките.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                      При положение, че механичният ключ вече го имаш, от този, който евентуално ще купиш в комплект с компютър и имобилайзер ще прехвърлите само транспондера за да не се пипа нищо по ключалките.
                      Транспондсерът е чипът в ключа ли?
                      Извинявам се за необразоваността си по темата.

Comment

Транспондсерът е чипът в ключа ли?
                        Извинявам се за необразоваността си по темата.
                        Да. Практически ти трябва само той.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                          Да. Практически ти трябва само той.
                          Ок, благодаря.
                          Идеи къде да търся компютър с ключовете? Магазин? И какво трябва да предоставя, за да се купи правилният компютър? VIN номерът ли?

Comment

А какъв е модела на 156-цата?
                            Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
                            Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
                            Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
                            Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

T-spark
                              2001
                              1.6

Бъдете снизходителни, aко говоря глупости. Жена съм, все пак.
                              Last edited by dirtybich; d.m.y г., 10:26.

Comment

Working...
                              X